130 учени в ЮЗУ дискутират науката и изкуството през 21 век

Снимка: ЮЗУ, архив
Снимка: ЮЗУ, архив

Петата балканска научна конференция „Наука-образование-изкуство през 21 век” ще се проведе утре /четвъртък/ от 10:30 ч. в Университетския център „Бачиново“ на Югозападния университет „Неофит Рилски”. Тя се организира от Съюза на учените в България - клон Благоевград. Съорганизатор на научния форум, посветен на 75-годишнината от създаването на Съюза на учените в България, е ЮЗУ. Конференцията се провежда под патронажа на ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков.

В двудневния форум ще вземат участие над 130 учени от различни държави - България, Северна Македония, Русия, Гърция, Кипър, Албания, Израел. Пленарни доклади ще представят проф. д.ф.н. Елена Николаевна Князева от Висшето училище по икономика в гр. Москва, Русия, проф.д.п.н. Яна Динкова Рашева-Мерджанова от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и доц. д-р Михаил Околийски – експерт в офиса на Световната здравна организация за България.

На конференцията резултати от своите изследвания ще представят учени от различни области на научното познание: хуманитарни науки, педагогически науки, право и социални науки, природо-математически науки, икономика и туризъм, инженерни науки, изкуство, култура и медии, здравни науки и спорт.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини