Хора с увреждания в Гоце Делчев ще получават услуги в домашна среда

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

В община Гоце Делчев предоставят нови социални услуги по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Гоце Делчев". Финансирането е на стойност 170 255 лева и е осигурено по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. Проектът е насочен към нуждите на хората с увреждания и възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

В продължение на една година включените лица в проекта ще получават в домашна среда здравно-социални услуги, съобразени с индивидуалните потребности на всеки потребител. За целта се назначат медицински сестри, домашни санитари, психолог и рехабилитатор.

Ще бъде закупено медицинско оборудване, подходящо за мобилна употреба - апарати за измерване на витални показатели, електрокардиограф, специализирано оборудване за рехабилитационни процедури в домашни условия: тренажор за пасивна и активна рехабилитация на долни и горни крайници. Ще бъде осигурен и нов лек автомобил за персонала, който предоставя патронажните грижи. Документи за включване в проекта се подават в Информационния център на Общинска администрация - Гоце Делчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини