Община Банско готви нов проект за по-чист въздух

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Общински съвет – Банско одобри участието на Община Банско в Програмата за транснационално сътрудничество ИНТЕРРЕГ Балкани – Средиземно море 2014 – 2020 г. Това ще е с проект „Съвместни мерки и пилотни дейности за качествено управление на въздуха в региона на Балканския полуостров и Средиземно море”, като Банско е водещ бенефициент с партньори община Виница, Македония, и община Волви, Гърция. За изпълнението му са предвидени дейности по извършване на пилотни замервания на замърсители на въздуха, на базата, на които да бъде изработена обща стратегия за прилагане на мерки за ограничаване на замърсяването и за намаляване на емисиите на транснационално ниво.

Съветниците приеха Годишния доклад за 2015 г. за наблюдение на изпълнението на Общинския план за развитие на община Банско 2014-2020. Съветниците гласуваха включването на Основното училище и Целодневната детска градина в село Места в списъка на средищните и защитени учебни заведения в България, тъй като са единствените за близките села, които предлагат целодневна форма на обучение, транспорт и обедно хранене. Годишният план за развитие на социалните услуги за 2017 година бе одобрен, както и гласувана годишната вноска за участието на общината във фонд „Общинска солидарност”. Той бе създаден към Националното сдружение на общините за взаимопомощ при настъпване на природни бедствия и нанесени от тях щети.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини