С ултразвук от Америка изследват за остеопороза в Симитли

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Прегледи за остеопороза предстоят в Симитли. Срещу 10 лева симитличани ще бъдат преглеждани с нов американски остеометър. На 19 септември от 09,00 до 12,00 часа в сградата на пансиона специалистът-ревматолог д-р Луканов ще изследва костната плътност с американски ултразвуков апарат. Ще прави и консултации, както и ще дава препоръки за профилактика и лечение на заболяването остеопороза. За записвания - на място в пансиона или на телефон 0882444751- Гергана Боянска.

Тези, които имат ставни проблеми, ще получат и ревматологична консултация срещу 15 лева.

Остеопорозата е заболяване с висока социална значимост. Обикновено липсват симптоми, които да мотивират хората да се изследват активно и това е проблем, защото тихо костната система отслабва и в един момент при лека травма може да последва счупване. Подходящи за изследване са жени над 40 години и мъже над 50 години.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини