3592 ученици ще тръгнат в понеделник на училище в община Сандански

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Общо 3592 ученици тръгват на училище на 16 септември в община Сандански. От тях 341 са първокласниците. За всички родители, подали заявление, е осигурена целодневна организация на учебния ден.

И през тази учебна година всички основни училища на територията на град Сандански ще изучават СИП „Религия”.           

Сградният фонд на учебните заведения е в добро състояние, като всяко едно училище през лятната ваканция е извършило освежителни ремонти на класни стаи, коридори, физкултурни салони, кабинети и дворни пространства. Летните ремонтни действия в училищата ще бъдат приключени до началото на новата учебна.

Основен ремонт бе извършен на библиотеката в III ОУ „Христо Ботев“. В момента се строи нов училищен стол за хранене за учениците от I ОУ „Св. Климент Охридски“, които са на целодневно обучение. До края на годината предстои да бъде реализиран и проектът за ново училищно оборудване на училището.

В детските градини в първа възрастова група ще влязат 300 деца, родени през 2016 г. Общият брой на децата в общинските детски градини е 1442. Основни ремонти се извършват в ДГ „Радост“-филиал с. Поленица и ДГ „Здравец“-филиал „Лилия“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини