Оборудват читалището в Белица по европейски

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица

Кметът на община Белица - Радослав Ревански, подписа договор за безвъзмездна финансова помощ за реализирането на проект „Културен мост през вековете”. Той е по Програма Interreg-IPP CBC, Приоритетна ос Туризъм. Водещ партньор е Народно читалище "Георги Тодоров1885" в Белица, а партньор е Център за развитие на Източен планов регион, град Щип, Република Северна Македония.

Проектът е продължение на инвестиционния проект, който приключи през май тази година. Ще се извърши втората фаза на основния ремонт на сградата на читалището, ще се направи парно отопление, ще се осигури ново оборудване и обзавеждане на сцената, на  фоайетата и помещенията, на репетиционните зали.

Ще се доставят нови и модерни библиотечни стелажи, ще се проведат и обучения в сферата на туризма. Проектът е на стойност 406 222,44 евро и ще се изпълнява в продължение на 24 месеца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини