Банско и Ерзурум с общи проекти в туризма и енергетиката

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Работна група, водена от заместник-кмета на община Банско - Ивайло Ръхов, посети турската община Ерзурум. Там бяха проведени разговори с кмета на общината, Мехмед Секмен, с областния управител Окай Мемиш, както и с главния секретар на Агенцията за развитие на Североизточна Анадола - проф. д-р  Осман Демирдьоген.

Визитата на работната група е продължение на съществуващия отличен диалог между двете общини. Във фокуса на разговорите беше реализацията на съвместния проект, стартирал на 15.01.2019 г. Беше проведена и встъпителна среща, на която бяха обсъдени теми, свързани в предимствата на двете общини в туризма, както и с възможностите за въвеждане на възобновяеми източници на енергия и оптимизиране на разходите в туризма.

Предстои да бъде проведено и проучване на енергийните практики в двете общини за изчисляване на разходите за слънчеви енергийни системи и периода на връщане на инвестициите, които могат да бъдат установени в Ерзурум и Банско. Това проучване ще определи пригодността на двете населени места за инвестиции в слънчевата енергия, дали има такива изследвания в и около региона, както и социално-икономическото положение на регионите.

Това реално би диверсифицирало енергийните източници в двете общини и би довело до оптимизиране на разходите за публичната инфраструктура. В рамките на проекта предстои да се проведат двустранни ски състезания в Банско и Ерзурум, чиято цел е да се повиши осведомеността на обществеността по отношение на възобновяемата енергия, опазването на околната среда, изчерпването на природните ресурси, зелената среда и повишаване на екологичното самосъзнание сред по-широка аудитория.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини