Цехове горяха в Пиринско, взрив на газова бутилка рани двама

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Осем пожара вдигнаха на крак огнеборците в Пиринско през почивните дни. По-голяма част от тях са причинени от небрежност и неправилно боравене с открит огън.

В Благоевград е горяла къща, като нанесените щети са в процес на установяване. Все още не са изяснени и пораженията, които пламъците са нанесли в цех за пелети в Разлог. В Хаджидимово пък два екипа от РСПБЗН в Гоце Делчев са потушили покривна конструкция на стопанска постройка, както и складирани вътре дърва за огрев и фураж. Причината за пожара тук е неправилно боравене с открит огън.

В Банско е изгорял лек автомобил "Форд Транзит“, а в благоевградското село Покровник са пострадали двама мъже при опит да потушат пламъците, избухнали от взривила се газова бутилка, монтирана в лек автомобил "Мерцедес".

Сигнал за пламналата кола е получен на 31 август около 13.15 часа. По време на гасене на пожара се взривила газова бутилка, монтирана в автомобила. В началото на инцидента, в опит сами да потушат пожара, са пострадали 56-годишен мъж, който е с изгаряне на дясната ръка и 33-годишен мъж, който е вдишал изгорели газове. Вероятна причина за пожара в колата е техническа неизправност.

Същия ден около 21:02 часа е получен сигнал за пожар в цех за преработка на пластмаса в гр.Хаджидимово. Погасен от 2 екипа н РСПБЗН-Гоце Делчев. Огънят е изпепелил 2 тона пластмаса. Сградата на цеха не е засегната. Причината е неправилно боравене с открит огън.

На 1 септември около 11:26 часа е получен сигнал за пожар в цех за бродерии в гр.Благоевград. Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Причината за инцидента е  късо съединение.

Отново вчера, около 15:23 часа, е получен сигнал за пожар в сухи треви  и барака в петричкото село Коларово. Огънят е тръгнал от човешка небрежност, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР в Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини