Изложба в памет на Васил Чакъров редят в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

40 творби, акварел, на покойния художник Васил Чакъров, ще бъдат подредени в Градска художествена галерия-Благоевград. Изложбата ще бъде открита на 3 септември от 18.00 часа. Експозицията под надслов „Спомени отнякъде” е по повод 85 години от рождението на твореца, който напусна този свят миналата година.

След великолепните майстори с европейска слава - Константин Щъркелов и Гешев, Чакъров се явява естествено тяхно продължение.

Приживе прави самостоятелни изложби в Кюстендил, София (2004) и Самоков (1973, 2007). Участва в множество  изложби в Дания, СССР, Полша, Унгария, Чехословакия и други.

Член е на Съюза на българските художници от 1979 г. Организатор е на художествени изложби на редица творци в Самоков. Популярен е не само като даровит график и живописец, но и като карикатурист, и като голям познавач на изкуството.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини