Струмяни развива еко туризъм в партньорство с турския град Гюзел Чамлъ

Снимки: Община Струмяни
Снимки: Община Струмяни

Служители на Община Струмяни проведоха работна среща “Project development with sister cities” в турския град Кушадасъ. Визитата бе организирана от кмета Йозер Каяли и на нея присъстваха кметове, проектни консултанти и работни екипи от общини в Гърция, Румъния, Германия, Малта и други.

Община Струмяни си партнира от 12 години с Община Гюзел Чамлъ, която вече е част от юрисдикцията на община Кушадасъ, наброяваща население с над 100 000 жители. На работната среща бе обсъдена възможността за бъдещо проектно партньорство между двете общини за развитие на еко туризъм на основата на защитени територии в Пирин планина и планината Латмос от турска страна, както и възможности за партньорство в областта на промотирането на традиционните занаяти и културният обмен.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини