Ученици на екоучилище в Природен парк Беласица

Снимка: РИОСВ
Снимка: РИОСВ

С официална церемония днес в Благоевград стартира осмото екоучилище на Младежкия воден парламент. На събитието присъстваха заместник областния управител на Област Благоевград - Иван Стоянов, ръководители и представители на регионалните структури на Министерство на околната среда и водите, младежи и учители.

Екоучилището се организира от четирите Басейнови дирекции у нас, като в него участват български младежки от 17 населени места и делегация на френския Младежки воден парламент.

Образователните дейности ще се проведат в 5 последователни дни на територията на Природен парк „Беласица“.  Младите еколози ще се запознаят с водните екосистеми, с методите за наблюдение и определяне на състоянието на водните тела. Ще бъдат изследвани водите на река Струмешница и река Луда Мара и ще бъде оценено антропогенното въздействие върху тях. Програмата включва още посещение на  „Лешнишки водопад“, на екопътеките „Приятели“ и „Пътеката на мравките“, поход до хижа „Конгур“ и много други инициативи.   

Участниците ще бъдат подпомогнати от експертите на четирите Басейнови дирекции за управление на водите, РИОСВ – Благоевград, Дирекция на национален парк „Рила“, Дирекция на природен парк „Беласица“ и Агенцията по водите „Артоа-Пикарди”, Франция.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини