14 тона отпадъци събраха при уборка в Сандански

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Под егидата на кмета на община Сандански Кирил Котев в събота се проведе акция по почистване на община Сандански на няколко замърсени зони.

Общината определи пет основни района за почистване, където бе разпределена общинската администрация и доброволци. Всички учебни заведения, детски градини, ясли и всички кметства към община Сандански също бяха уведомени да се включат в уборката.

Първата зона, която бе изчистена бе при гробищния парк. Втората зона, която бе включена в графика, бе IV-ти км и района около ВЕЦ - Сандански. В третата зона от  ж. к. „Изгрев” към полския път към с. Поленица също се включиха служители от общинска администрация. Районът около църквата „Св. Георги” и околовръстния път на Сандански също бяха почистени в акцията „За един по-чист град”.

В почистването активно се включиха служителите от всички детски и учебни заведения на територията на общината, които няколко дни преди почистване бяха обезпечени с чували за смет и ръкавици. По предварително изготвен график всяко учебно и детско заведение определи свои зони за почистване. Детските градини използваха възможността да включат и малчуганите в масовата акция и почистиха дворчетата и районите на своите градини, а някои ще продължат акцията по почистване и тази седмица.

Общинска администрация, с подкрепата на всички, събра 14 тона отпадъци, които бяха извозени от общинските фирми „Стройкомтранс” и Звено „Озеленяване”.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини