Футболни таланти от 5 държави влизат в битка за Купите на Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

16 футболни отбора на деца, набори 2004 и 2005, ще се включат в VII Международен турнир по футбол „Купите на Община Благоевград“, който стартира на 26 август в областния център. Жребий днес определи кои отбори излизат един срещу друг на терена. Той бе теглен в присъствието на заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности - Христина Шопова, Ива Уорън, представител на „Емирейтс Уелт“, управителят на ОФК „Пирин” - Венко Попов, и Александър Кабзималки, председател на ОС на БФС –Благоевград. Христина Шопова съобщи,че тази година ще бъде учредена награда в памет на спортния журналист Валери Младенов, който оказваше абсолютна подкрепа на турнира още от първото му издание. 

Христина Шопова благодари за подкрепата на Ива Уорън и "Емирейтс Уелт“, на Венко Попов и на Александър Кабзималски. „Вярвам че всички заедно ще направим едно успешно издание на нашия турнир, с високи цели за следващата година. Това е турнир, който се наложи като един от най-качествените, благодарение и на доброто партньорство с БФС. Утвърди се като едни от най-стойностните турнири. За съжаление форматът не може да побере всички желаещи за участие“, каза Христина Шопова.

Ива Уорън заяви, че компанията „Емирейтс Уелт“ подкрепя с всички сили футболът в Благоевград и в частност Детско-юношеската школа.

Жребият бе изтеглен от младите надежди на ОФК "Пирин". В „А“ група, за родените 2004 г., попадат ФК „Динамо Загреб“-Хърватия, ПФК „ЦСКА“- София, ПФК „Левски“-София и „Тампа Брашов“-Румъния. 

В „Б“ група сили ще премерят тимовете на „Цървена звезда“-Сърбия, ФК „Войводина“-Сърбия, ПФК „Славия“-София и ОФК „Пирин“-Благоевград.  

За родените през 2005 година в „А“ група са ФК „Апоел“-Никозия, Кипър, ПФК „ЦСКА“, ПФК „Левски“ и „Тампа Брашов“-Румъния. 

В „Б“ група ще играят един срещу друг отборите на „Цървена звезда“, ФК „Войводина“, ФК „Национал“ 2005-София и ОФК „Пирин“-Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини