Родова среща събра четири поколения в село Обидим

Родова среща събра четири поколения в село Обидим

Родова среща събра хиляди хора, които са с корени от село Обидим, в полите на Пирин планина. В съботния ден местността Свети свети Кирил и Методий над селището се оживи от дошлите на събора жители и гости на населеното място. На всеки пет години обидимци и техните близки, разпръснати по България и света, се срещат тук, за да се върнат към корените си и да отбележат величавата епопея на Илинденско-Преображенското въстание.

Радостното е, че и този път те завариха селото напълно преобразено. Кметът на селото - Марияна Зинкова, поздрави всички присъстващи, а заслужени аплодисметни получи кметът на община Банско - Георги Икономов, че не забравя и малките населени места. Градоначалникът похвали обидимци за прекрасната традиция. На поляната пред параклиса „Св. св. Кирил и Методий” се извиха кръшни народни хора, които продължиха през целия ден.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини