Община Благоевград осигури нов ринг за боксьорите

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

На нов боксов ринг ще играят вече боксьорите в Благоевград. Той е осигурен от общината, а целта е да се предоставят по-добри условия за местните боксови клубове. Рингът е копие на една от площадките за бокс в „Спортен център Пулев“.  Той е ситуиран в зала „Орфей“ в парк „Македония и е с размери 5x5 м. Настилката е изработена от висококачествен материал, които е с дебелина 4 сантиметра, която намалява риска от контузии по време на мач.

Рингът ще може да бъде използван от всички боксови клубове, като предстои да се изготви и конкретен график.

 „До момента в Благоевград нямаше подобен ринг. Благодарим на кмета д-р Атанас Камбитов за предоставените условия“, коментира отец Андон Шавулев, президент и треньор на БК „Пирин“.

През 2014 година община Благоевград осигури и ринг с олимпийски размери, който се ползва за състезания. Същият ще бъде на разположение на спортистите през месец октомври, когато в Благоевград предстои да се проведе отборно първенство за мъже. 

С осигуряването на подходящи условия за спорт община Благоевград цели да насърчи физическата активност сред младите хора и развитие на спорта в областния център. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини