Разложката професионална гимназия отваря врати за две специалности

Снимка: РПГ
Снимка: РПГ "Никола Стойчев"

РПГ „Никола Стойчев“ в Разлог отваря врати за две специалности през новата учебна година - „Икономическа информатика“ и „Кетъринг-дуално обучение“. Вече приключи първият етап от класирането и с радост и трепет гимназията очаква  своите нови възпитаници.

„Училището е единствено по рода си в община Разлог, което обучава висококвалифицирани кадри в областта на икономиката, информатиката, хотелиерството, ресторантьорството и кетъринга. Много важно за учениците е да провеждат своите практики в реална работна среда в различни обекти, където показват завидни знания и умения. Нашите ученици работят с младежки ентусиазъм и желание, за да докажат, че това, на което ние ги учим, е база за реално развитие и приложение в живота", коментира директорът Васка Пенева.

По думите й, специалностите, които подготвя РПГ „Н. Стойчев“, напълно се вписват в икономическата характеристика на региона, който се нуждае от кадри със сериозна професионална подготовка.

В учебното заведение се изучават чужди езици- английски, немски, френски. Разработват се европейски проекти, благодарение на които учениците от гимназията имат възможност да обменят опит и знания с връстници от Великобритания, Франция, Италия, Испания, Германия, Литва и други европейски държави. 

"Подобрената и здравословна среда, в която се обучават нашите деца, в която се трудят нашите учители, е неразделна част от доброто и съвременно образование. Министър Красимир Вълчев спази своето обещание при посещението си в гимназията и заяви, че средствата за належащия ремонт са осигурени.  Другата добра новина касае отпускането на ученически автобус за нуждите на училището" подчерта училищният директор.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини