Ковачевица става сцена на класическата музика

Снимки: Община Гърмен
Снимки: Община Гърмен

Фестивалът „Неотъпкана пътека” за камерна класическа музика ще огласи калдъръмените улици и вековните къщи в архитектурния резерват Ковачевица в Западните Родопи. Музикалното събитие ще се състои от 2 до 5 август в Народно читалище „Светлина” в гърменското село и в сградата на Неврокопска митрополия в Гоце Делчев.

Фестивалът ще събере класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера от България и чужбина. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, организаторите имат за цел да представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, древна история и традиции на Западните Родопи.

Номинираната за „Грами” композиторка Добринка Табакова е специален гост на форума. Нейната творба „Танц по калдъръма” ще даде началото на музикалните изяви на 2 август в Ковачевица. Финалът на фестивала ще бъде поставен с галаконцерт в Неврокопска митрополия в Гоце Делчев, където ще звучат „Две песни” на Табакова, песни от руски композитори и квинтет на Шуман.  

Сред участниците са още Лора Чекорватова - пиано, Георги Вълчев - цигулка, Никола Таков - цигулка, Мариана Карпатова - мецосопран, Веселин Тодоров - виола, Румен Цветков - виола, Иван Лалев - виолончело, Волфрам Кьосел - виолончело, Юлита Фъсева - контрабас.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини