Деца създават „Великденско градче“ в Община Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Деца от детските градини и обединени детски заведения подреждат празничен кът във фоайето на Община Благоевград. На партера на сградата малчуганите създават „Великденско градче“, което ще посреща жителите и гостите на града. В рамките на инициативата са подредени ръчно изработени артикули от възпитаниците на детски заведения, символизиращи християнските празници Цветница и Великден. „Великденското градче“ ще бъде официално открито днес от 16:00 часа, когато деца от детските заведения ще представят и богата тематична програма от песни и стихотворения.

Културната програма продължава и на 25, 26 и 27 април, отново във фоайето на Община Благоевград, когато деца от детски и учебни заведения ще се включат в боядисване на Великденски яйца, както изработването на поставки за яйца и картички. Те ще използват, както традиционни така и по-малко познати техники, чрез които ще изрисуват яйцата.

 „Великденско градче“ е инициатива на Община Благоевград, която има за цел да запознае децата с традициите и обичаите, свързани с предстоящите  християнски празници.

Детският кът ще остане достъпен за жителите и гостите на града до края на Великденските празници. Амбицията на Община Благоевград е инициативата да стане традиционна. Празничната атмосфера в сградата ще бъде допълнена от красивите пролетни дръвчета, които „разцъфнаха“ във фоайето на Община още в първите дни на пролетта.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини