Забраниха шумните късни сбирки на спортните площадки в Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Кметът на община Банско – Георги Икономов, със своя заповед забрани използването на спортните площадки на територията на града във времето от 22,00 часа вечерта до 06,00 часа сутринта. Целта на кметското разпореждане е да се гарантира спазването на обществения ред и запазване на спокойствието на живеещите и на туристите, които са на почивка в района на спортните съоръжения.

Действията на градоначалника са в резултат на оплаквания на банскалии и гости, че често на спортните площадки има хора до късните часове, които вдигат шум и пречат на нормалния отдих и сън на жители и туристи през нощта. Минималната санкция за нарушителите на заповедта на кмета е 50 лева.

За изпълнението й отговарят началникът на РУ-Банско и началникът на отдел „Обществен ред и сигурност” в общината. Заповедта на кмета е поставена на видно място на информационното табло на кметството и на самите спортни площадки, качена е и на официалната електронна страница – www.bansko.bg. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини