Монтираха подземни контейнери в центъра на Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Първите подземни контейнери за битови отпадъци в Благоевград вече са въведени в експлоатация. Те са в централна градска част и към момента са поставени осем съда. Три от тях се намират в пространството между сградата на Камерна опера и Минералната баня, два - при паркинга под пл. „Македония“, още три са на ул. „Гьорче Петров“, под сградата на НАП. Съдовете са предназначени за битов отпадък, като в тях не трябва да бъдат изхвърляни изделия от стъкло.

Постепенно община Благоевград ще надгражда проекта, като подобни съоръжения ще бъдат поставени и на други места в централна градска част, както и в кварталите.

Подземните контейнери имат редица предимства пред стандартните такива. Те разполагат с качествени гумени уплътнители, които не позволяват разнасянето на неприятна миризма във въздуха. Температурата под земята е по-ниска от тази на повърхността през лятото и е постоянна, което гарантира по-бавното загниване на отпадъците. Освен това досегът на неоторизирани лица до контейнерите е ограничен. Друго предимство е по-голямата вместимост на съдовете, както лесно и бързо обслужване, и поддържане.

Поставянето на подземни контейнери е поредната стъпка за по-чиста околна среда, направена от ръководството на общината.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини