Фолклорен фестивал води гости в Сандански

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Културно наследство, бит, традиции, танци и багри ще завладеят утре Сандански, а в неделя - Мелник.

V Фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина“ отново ще покаже магията на българския фолклор с гости от цяла България.

Изявата  на участниците ще започне в събота с пъстро дефиле, което ще тръгне от пл. “България“  в 17:30 часа, за да стигне до Летния театър, където в 18:00 ч. ще бъде открита празничната програма на фестивала.

В първия ден от танцовия фестивал гост-изпълнител ще бъде младата надежда на фолклора – Теди Еротеева. Тя ще изпее на сцената на Летния театър обичани македонски песни, а зрителите ще извият пъстри народни хора.

Организатори на събитието са MagicArt Company, Фолклорни Танцови Школи „Македонци“, с подкрепата на община Сандански.

Специален гост-изпълнител на фестивала „Хоро край Пирина“ в неделя в Мелник ще бъдат Володя Стоянов-Воеводата и Стоян Джамбазов-Джемби. Те ще зарадват всички участници и гости във втория фестивален ден. Награждаването на отличените танцови състави ще е в 11,00 часа на площада в най-малкия ни град.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини