Жители и гости на Банско се молят пред чудотворна икона

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Чудотворната икона на Света Богородица-Скоропослушница (Дохиярска) ще пристигне в катедралния храм „Света Троица” в град Банско на първи юли. В същия ден свещеници ще отслужат празнична вечерня. На втори юли от 08:00 часа ще започне утринната литургия, а в 09:00 часа – светата литургия.

През цялото време чудотворната икона ще бъде поставена в църквата за молитвено поклонение и всеки мирянин ще може да се помоли пред нея. В богослуженията ще вземат участие Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, Заподноевропейският митрополит Антоний, архимандрит Василий, монасите от Светогорския манастир Дохияр и храмовите свещеници.

Светата икона се нарича Скоропослушница, тъй като бързо чува молитвите на вярващите, а светинята е изписана и осветена в Дохиярската света обител, където още през десети век се е прославил оригиналният й чудотворен образ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини