Главният секретар на МВР Георги Костов инспектира границата ни с Гърция, остана доволен

Снимка: Vesti.bg
Снимка: Vesti.bg

Главният секретар на МВР Георги Костов инспектира днес как се опазва границата ни с Гърция от бежанци и остана доволен. Според него държавата има достатъчно сили и ресурс, за да противодейства  на евентуални нарушители на браздата. Той заяви,че по границата с южната ни съседка има изпратени допълнително 100 служители, а по границата с Турция - 200, които да са помощ на колегите си от граничните участъци. 

В Гоце Делчев са окомплектовани смесени патрули от военна полиция и граничните участъци, които са разположени на най-невралгичните места, от където биха могли да влязат през зелена граница бежанци. Такива рискови участъци в Гоцеделчевско са землищата на Нова Ловча, Годешево и Жижево, каза главният секретар на МВР.

От вчера по южната граница на страната тече национална операция за обезопасяване на границата. Засега смесените патрули от военни и гранични полицаи ще останат 2 седмици, но всичко зависи от това дали обстановката ще остане спокойна.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини