Съдят мъж от Кресна, изнудвал с голи снимки момиче

Съдят мъж от Кресна, изнудвал с голи снимки момиче

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.Б. за извършени от него престъпления по чл. 319а от НК.

Обвиняемият Б. (на 26 години) живее заедно със съпругата си и детето им в гр. Кресна. Мъжът притежавал преносим компютър и бил абониран за доставка на интернет услуга. Той имал добри компютърни познания по програмиране и софтуер. Бил запознат с различни начини за влизане в чужди профили в социални мрежи и електронни пощи.

През 2013 г. А.Б. започнал периодично да сваля от различни сайтове порнографски материали. Към 13.03.2018 г. на лаптопа си мъжът държал 21 компютърни файла с подобно съдържание, за създаването на които са били използвани лица, изглеждащи като ненавършили 18 години.

Обвиняемият ползвал интернет мрежата за задоволяване на сексуалните си желания и предпочитания. Той постоянно разглеждал различни профили на момичета и жени в социална мрежа „Фейсбук“. По неправомерен начин успявал да проникне в профилите им и получавал достъп до техните снимки и видеофайлове. Някои от тях Б. записвал на компютъра си и така събрал множество снимки на голи жени и видеоклипове със сексуално съдържание.

На 30.12.2017 г. обвиняемият Б. открил във „Фейсбук“ профил на 23-годишна жена от гр. Благоевград, успял да получи достъп до него, без разрешение на титуляра, след което влязъл в него.

В рамките на четиридесет минути А.Б. променил, пренесъл и изтрил компютърни данни в чуждия профил във „Фейсбук“. Той нулирал и сменил паролата за достъп, променил имейл адреса на профила, изтрил телефонния номер на жената от профила й и пренесъл данни за избраните й приятели.

Получавайки пълен достъп, обвиняемият Б. блокирал достъпа й до него и се сдобил с нейни голи снимки. Това го мотивирало да опита да я принуди да му изпрати против волята си други такива. В продължение на три дни – от 01.01.2018 г. до 04.01.2018 г., А.Б. изпратил на електронната поща на жената четиринадесет съобщения със заплашителен характер. По този начин обвиняемият искал да я накара да му изпрати нейни голи снимки с посочени от него конкретни указания за вида им. В противен случай Б. заплашил жената, че няма да й върна достъпа до профила й в информационната система и ще публикува всички нейни голи снимки в публичното пространство.

Младата жена не изпълнила исканото от Б., а подала сигнал в полицията. След това той е бил привлечен в качеството на обвиняем и спрямо него е започнало наказателно производство. Предстои то да продължи в съда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини