Дървосекачите от ДГС-Тетевен отвяха конкуренцията на състезание в Рила

Снимка: Илинден прес
Снимка: Илинден прес

Държавно горско стопанство-Тетевен категорично спечели първото място в регионалното състезание за „Най-добър дървосекач”, организирано от Югозападното държавно предприятие в Рила планина, в района на хижа „Семково”. Победителите ще представят ЮЗДП на националната надпревара следващата седмица, която ще се проведе в Учебно и опитно горско стопанство „Петрохан” на Лесотехническия университет в село Бързия.

На второ място в регионалното състезание остана тимът на ДГС-Дупница, а на трето – ДГС-Места. Предизикателствата пред 24-те участници бяха в четири различни категории - смяна на верига на бензиномоторен трион, поваляне на дърво, комбинирано рязане и прецизно рязане.

В първата от тях най-добре се представи Ахмед Дебърски от ДГС-Дупница. При повалянето на дърво най-успешно се справи Марин Иванов от ДГС-Тетевен. При комбинираното рязане победителят също бе от ДГС-Тетевен – Стоян Стоянов.

При прецизното рязане на първо място е Филип Демирев от ДГС-Гоце Делчев.

Всички победители получиха грамоти и парични награди от ЮЗДП, както и специални отличия от спонсора на надпреварата – фирма „Stihl”.

"Надявам се, че най-добрите в това състезание ще ни представят достойно на националното състезание за секачи”, заяви Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.    

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО НОВИНИ 

ИЛИ ТУК: http://ilindenpres.bg/photo/59-silni-muzhe-s-motorni-rezachki-v-bitka-za-naj-dobur-durvosekach/

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини