Благой Андонов от Гоце Делчев с приз Иновативен нов фермер на годината

Снимка: Newbie.eu
Снимка: Newbie.eu

Благой Андонов от "Лимо Булс" ООД е първият български носител на наградата иновативен нов фермер - NEWBIE на годината. Младият мъж обработва повече от 120 ха земя в района на село Нова Ловча и произвежда фураж за стопанствата в района. Той е преодолял един от най-големите проблеми в България - много разпокъсана земя и много собственици, с които да се справят.

Благодарение на страстта си към селското стопанство, упоритостта и добрите контакти с хора от селата той е сключил 200 договора с повече от 1000 наследници, за да наеме земята си, част от нея изоставена от години, да я обедини и обработва ефективно, като собствениците получават рента от готовата селскостопанска продукция - зърно, фураж или мляко.

През есента Благой ще завърши изграждането на нова ферма за млечни крави и ще търси високопродуктивни крави и оборудване. Размерът на наградата от 500 евро ще се използва за участие в международен обмен за споделяне на опит и сътрудничество с други европейски млечни ферми.

Бизнес инкубаторът в Гоце Делчев представи проект NEWBIE, конкурса и наградата за иновативен нов фермер на Националната изложба на френските породи в България. Събитието се състоя на 8 юни в „Сливен - Експо” и бе организирано от Националната асоциация на овцевъдите с подкрепата на Министерството на земеделието и храните. Д-р Евгения Ачаканова от Селскостопанска академия, председател на Асоциацията и член на Националната консултативна група по проект Newbie, връчи наградата на младия фермер.

Благой Андонов е брат на бившия депутат от Гоце Делчев - Георги Андонов.

Източник: Newbie.eu

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини