Рекламират мини футбола в община Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев - Владимир Москов, се срещна с президента на Европейската федерация по мини футбол и председател на Българска асоциация Мини футбол - Борислав Александров. Двамата и народният представител Богдан Боцев обсъдиха бъдещи съвместни инициативи за организиране на турнири на територията на общината.

Целта е да се привлекат повече хора по спортните площадки и да се покаже, че футболът, макар и непрофесионален, може да бъде изключително атрактивен.

Мини футболът е най-масовият и динамичен спорт в България, Европа и света в последните години. Той се практикува в свободното време от хора с различен социален статус, професия и интереси. Мини футболът е за всички – от най-добрите футболисти до любителите. Той е за тези, които обичат играта. Това е идеалният спорт, чрез който децата се запознават с особеностите на футбола и развиват техническите и тактическите си качества. Асоциацията има 20 регионални центъра, 850 отбора и над 20 000 състезатели.

Очакванията на общинското ръководство са, че след стъпването на Асоциацията на територията на Гоце Делчев, играещите мини футбол ще станат много повече, а отборите - все по-атрактивни и добри.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини