Жители на петрички села чакат над 30 години да им асфалтират улиците

Снимка: Kmeta.bg
Снимка: Kmeta.bg

Хората в осемте петрички села в Подгорие 32 години чакат да се асфалтират улиците вътре в селищата. Някои от пътните настилки са в ужасно състояние, на практика се черни пътища. Други са пооправени с подръчни средства – участъи от тях са покрити с чакъл, други са бетонирани. Но това не е дългосрочно решение на проблема.

„Истината е, че от 1987 година нито една от улиците в осемте села – Самуилово, Коларово, Беласица, Камена, Ключ, Скрът, Яворница и Габрене, не е асфалтирана изцяло. Не може при всеки дъжд част от улиците да бъдат отнесени от водата и да се мъчим с багери да ги подраняваме отново. Трябва кардинално решение на проблема. Наясно сме, че община Петрич няма необходимия финансов ресурс, необходима е държавна политика”, твърди кметът на село Самуилово – Кирил Стоянов.

Според него е крайно време да се обърне внимание и на пътните участъци в малките населени места, а не само на магистралите. Защото в Подгорието живеят над 8000 души и те искат асфалтирани, а не кални и разбити улици. Местни хора са готови да съберат подписка с искане за поетапното ремонтиране на уличните настилки, която ще внесат в община Петрич.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини