Сандански привлича туристи през лятото с осем фестивала

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

В град Сандански и тази година ще бъде горещо лятото с много емоции и музикални събития. Жителите и гостите на курорта ги очакват три фестивални месеца, в които ще има много музика, танци и настроение. Още тази седмица, на 7 и 8 юни, е третото издание за BG музика, което събира млади, талантливи и ярки изпълнители в Летния театър, в прохладата на парк „Свети Врач“. В първата вечер феновете на Дара се очаква да „избухнат“ с едни от най-слушаните й песни, а на 8 юни хедлайнер на вечерта е Криско.

Фестивалът „Мелнишки дни на възрожденската култура” е от 21 до 23 юни. Това ще бъдат емоционални дни, връщащи към корените ни. В най-малкия град в България – Мелник, ще осигури но своите гости допир до съкровищницата на българските обичаи, в хармония с уникалните пясъчни пирамиди и стари калдъръми.

По същото време, на 22 и 23 юни, е Фолклорния танцов фестивал „Хоро край Пирина“. Магията на красивия български фолклор оживява и разтуптява сърцата в двете фестивални вечери в Летен театър в град Сандански. Специален гост тази година ще бъде народният певец Володя Стоянов.

Настроение и много разнообразна музика завладяват Сандански и в края на юни. За първи път курортният град става домакин на Фестивал на духовите оркестри на 26 юни. На сцената ще има истинско надсвирване и огромен емоционален заряд. Специален гост ще бъде Михаела Филева.

Балканска музика, звездни гост - изпълнители от Балканите, вкусна храна и много забавления за нашите деца, очакват зрителите на горещия четиридневен фестивал „Балканско веселие“ в град Сандански от 4 до 7 юли.  

Традиционният вече фестивал край китното и прохладно село Петрово събира самодейци от цяла България на 3 август. Участниците с музика и танци „разказват“ за автентичния фолклор в различните фолклорни области на България.

Емблемата и изворът на македонската песен – фестивалът „Пирин фолк”, който вече 26 години пълни Летен театър-Сандански, ще се проведе от 30 август до 1 септември. Въпреки своята сериозна възраст, събитието всяка година се надгражда и усъвършенства и не губи своето име и сила. Привлича изпълнители, творци и публика от цяла България и чужбина. Красотата на фестивала, емблема на Сандански, изпълва целия град, който три дни става подвластен на Пирин Фолк.

Балканският ладежки фестивал ще е през септември в Сандански. Той обединява красотата и емоцията на младежи от България и чужбина, разказващи за своята страна чрез силата на изкуството и културата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини