Първи сигнал за купуване на гласове в Благоевград

Снимка: Илинден прес
Снимка: Илинден прес

Сигнал за купуване на гласове е подаден във Второ районно управление в Благоевград. Това съобщиха на пресконференция представители на Районната избирателна комисия в града. Членове на РИК са отишли на място – в сградата на Помощното училище, макар че това не е от тяхната компетения. Установено е, че полицейски служители снемат обяснения от граждани, за да изяснят случая.

Основен проблем пред РИК в дните преди 26 май е била подмяната на огромна част от членовете на секционните избирателни секции в Пиринския край. Само в една от 14-те общини в региона са сменени близо 300 души. Най-честите причини за смяната на състава на СИК са две. Първата е, че за членове на СИК са избрани абитуриенти, чиито балове се оказали в петък и събота и те отказали да бъдат ангажирани в изборния ден. Втората причина е в много то пътуващи към Гърция, където да изкарат трите почивни дни – от петък до неделя, на плажовете на Бяло море.

От РИК уточниха, че до 10,00 часа в Благоевграддка област от общо 281 024 избиратели са гласували 17 696, което е 6,30% избирателна активност. Най-много са гласувалите в община Банско – 1800 души или 16,73%, а най-малко – в община Гърмен – 592 души или 4,76%.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини