Рибново и Дебрен ще имат нови спортни площадки

Снимка: Община Гърмен, архив
Снимка: Община Гърмен, архив

В гърменските села Рибново и Дебрен ще бъдат изградени нови спортни площадки. Многофункционалните съоръжения ще могат да се ползват от жителите и гостите на двете населени места. Община Гърмен и  Държавен фонд „Земеделие“ подписаха преди дни договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Периодът за изпълнението на двата обекта в Рибново и Дебрен е 36 месеца, считано от 16 май 2019 година. Общата стойност на проекта е 44 423,74 лева, от които 37 760,18 лв. са европейско финансиране, а 6 663.56  лв. - национално съфинансиране. Двете населени места ще разполагат с модерна спортна инфраструктура след завършването на проекта.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини