Уволненият горски Костадин Мадолев-Рампата ще обжалва заповедта в съда

Костадин Мадолев, снимка: Struma.bg
Костадин Мадолев, снимка: Struma.bg

Уволненият старши лесничей от Държавно горско стопанство - Благоевград Костадин Мадолев - Рампата ще обжалва заповедта в съда. Мъжът е убеден, че не заслужава подобна крайна мярка,, тъй като за 17 години служба в системата на горите нито един път не е допуснал кражба на дървесина.

„Махат ме, защото работя и съм безкомпромисен към нарушителите. Хващал съм в нарушения бизнесмени, доктори, съдии. Затова ме уволниха. Последният повод е случаят с Асен Канджев от благоевградското село Церово, нещата там бяха изопачени, ние излязохме виновни, а не нарушителят”, заяви във вторник Мадолев.

На 14 януари миналата година Канджев е санкциониран от Рампата и колегата му за отрязан изсъхнал дъб от собствената си градина. Според уволнения горски лесничей обаче дядото от Церово е системен нарушител в гората и многократно е хващан с немаркирани дървета.

Югозападно държавно предприятие направи проверка на случая. Установи се, че цялата преписка от 14 януари е изготвена некоректно и необективно. Актовете на Канджев са съставени от горския надзирател Пламен Александров и старши лесничея Костадин Мадолев. Единият от актовете е за сеч на немаркирани дървета от зимен дъб в размер на 0,15 пространствени куб. метра, а другият – за сеч без издадено позволително. Посочено е, че нарушителят е заловен на мястото на сечта, което не отговаря на истината. Вместо да извършат цялостна проверка, служителите веднага съставили акт на възрастния човек.

Уволнението на инж. Костадин Мадолев е следствие от поредица нарушения на трудовата дисциплина, предшестващи широко коментирания вече два месеца случай с жителя от с. Церово Асен Канджев, съобщиха от ЮЗДП. Уточняват, че се създават погрешни внушения, че дисциплинарното наказание на горския служител е тенденциозно и е крайна мярка.

Заради неправомерното съставяне на актовете и въпреки риска от възможни коментари за толериране на нарушителите ЮЗДП счете за свой морален дълг да компенсира възрастния човек, като му подари ремарке и като предприе действия за налагане на наказания на виновните длъжностни лица.

Както ИлинденПрес първи съобщи Костадин Мадолев-Рампата бе уволнен за уронване престижа на горското ведомство.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини