Работи се усилено за построяването на парк в Петрич

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Град Петрич скоро ще има парк на площ от 54 декара. Кметът на общината - Димитър Бръчков, провери на място хода на строителната работа на обекта. Към момента са извършени голяма част от дейностите, като се работи основно по вертикалната планировка. Приключени са дейностите по изграждане на осветителната мрежа, като са положени подземните съоръжения, приключва и работата по ВиК и поливната инсталация в обекта. Обработват се терените, върху които предстои озеленяване, направени са основите на двата паркинга.

Готова е и основата на езерото, което ще бъде в градския парк. Зелените площи в градския парк ще бъдат 25 000 квадратни метра, 14 350 кв. м ще са пешеходните зони, 3185 кв. м ще бъде езерото, 1600 кв. м – спортните площадки, 370 кв. м - детските площадки. В парка ще се построят фонтан и амфитеатър. За удобство на посетителите ще има и два паркинга с обща площ 4200 кв м.

Изпълнител е фирмата „Обединение БГ КО - Петрич ДЗЗД“. Градският парк на Петрич ще има два входа и ще бъде една от най-големите придобивки за хората. От парка ще има достъп до новата спортна зала „Серафим Бързаков“, както и до площадката за обучение по безопасност на движението за деца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини