Селфита с ретро красавици на четири колела в Благоевград

Снимки: Илинден прес
Снимки: Илинден прес

Уникални автомобили и мотоцилети окупираха площад „Македония” в Благоевград днес преди обяд по време на XVI ретро парад. Стотици благоевградчани дойдоха с децата си, за да се докоснат до старите, но лъскави возила. Площадното пространство се превърна в сцена за дефиле на ретро колите. Деца и възрастни не пропуснаха възможността да си направят селфита с колите. Изборът им бе голям, тъй като на площада бяха паркирали над 50 автомобила и мотоциклета. Повечето от возилата бяха на по 40-50 години, имаше и по-стари, но възрастта въобще не им личеше благодарение на грижите на техните собственици. Наредени като за изложба бяха десетки коли – мерцедес, волга, буик, шевролет, трабант, ягуар, бентли, варшава.

„Това е скъпо удоволствие, но си струва, тъй като даваш живот на поостарели, но все още в блясъка си возила”, споделиха участниците в ретро парада. Понякога се налага да се подменя почти всичко - ходова част, мотор, тапицерия. А това може да продължи някоко години. „Всичко си струва – и времето, и нервите, усилията, и арите. Защото го правим с много любов”, категорични са любителите на ретро колите.

Благоевградчани бяха впечатлени от естетическия вид, високия клас и разнообразието на автомобилите. В парада бяха включени коли и мотори от цяла България. Малко след обяд колоната пое по пътя към общините Симитли и Банско.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини