142 абсолвенти от ЮЗУ се дипломираха днес

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

142 бакалаври и магистри, възпитаници на факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благовеград получиха днес дипломите си за завършено висше образование. На тържествената церемония с плакет бяха отличени и студентите с най-висок успех от Випуск 2018.

Деканът на факултета доц. д-р Стоян Везенков откри тържеството и поздрави всички, които завършват специалностите „Социални дейности“, „Кинезитерапия“, „Логопедия“, „Социално посредничество“, „Спортна кинезиология“, „Клинична логопедия“ и „Слухово-речева терапия след кохлеарна имплантация“.

„В университета търсихте и намерихте свободата си, някои от вас намерихте и любовта на живота си, но всички днес получавате своите дипломи. Бъдете уверени, че те не са просто късче хартия, а свидетелство за всичко, което преживяхте през последните години. Освен знания и умения, вие получавате с нея и своя голям старт в живота. Тя е и мощен импулс за всичко, което ви предстои“, каза  в приветственото си слово доц. Везенков.

Той призова дипломантите да се възхищават на развитието на науката и технологичния напредък, но да бъдат отговорни професионалисти и най-вече пазители на човека, като обичат човека.

Приветствие към дипломантите отправи и зам.-ректорът на Югозападния университет - проф. д-р Антони Стоилов. Той им пожела здраве, късмет и успешна професионална реализация.

Първенец на випуск 2018 е Иван Попов, завършил специалност „Социални дейности“ с успех 5.80. Той получи плакет на университета за показаните високи резултати в процеса на своето обучение. На церемонията бе отличена и Михаела Тупарова, завършила специалност „Логопедия“ с успех 5.59.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини