Гимназия в Разлог празнува 101 години с Фестивал на училищната песен

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Разложката гимназия „Братя Петър и Иван Каназиреви“ отбелязва своя патронен празник. Училището, което стана на 101 години, продължава неотменно да следва и да предава на следващите поколения девиза на двамата братя Каназиреви - „Да бъдем полезни на България!“

По повод празника на централния площад в града се проведе второто издание на Фестивала на училищната песен. Събитието се организира от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви”, със съдействието и финансовата подкрепа на община Разлог. За първи път то се проведе през 2018 година по повод 100-годишния юбилей на училището.

И второто издание на фестивала има конкурсен характер, а неговата цел е да събере под един покрив талантливите любители на музиката, които не се страхуват да популяризират училищната песен.

Забравяна и възраждана, превъзнасяна и отхвърляна, училищната песен върви по път, в чиито извивки се оглеждат всички резки промени в идейното развитие на българското училище.

Песента е духовно богатство, което не само радва с разнообразието на събраните плодове, но има мощта да присъединява, да ангажира и да обединява сърца с умове. Девизът на фестивала е „Пей, напей се ти на воля...“. Участници в него бяха талантливи възпитаници от учебни заведения от Хаджидимово, Белица и община Разлог.

Учители, ученици и родители бяха приготвили вкусни сладки и солени ястия за базар. Средствата, събрани от разпродаването им, ще бъдат използвани с благотворителна цел.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини