Община Петрич реконструира несъществуваща сграда? Е, как така...

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Петрич реконструира несъществуваща сграда. Бивша военна тухлена постройка трябвало да стане музей, но докато проектът започне останали само фундаментите. Този сигнал са подали зрители до Bulgaria ON AIR, според който община Петрич реконструира несъществуваща сграда с евросредства по трансгранична програма между България и Гърция.

През 2017 година община Петрич подписва договор за финансиране на реконструкция на съществуваща сграда по проект "Културния двуполюс Серес-Петрич", по европейската програма за сътрудничество "Интерег".

Предвижда се бивша военна тухлена сграда да бъде превърната в музей. От началото на тази година чрез пряко договаряне е изготвен проект, проведена е обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител на стойност над милион и 400 хиляди лева и строителството започва. 

Оказва се обаче, че до началото на строителните дейности от сградата за реконструиране са останали само фундаментите и една тухлена стена. По-късно и тази тухлена стена, която е водеща в проекта - изчезва.

Екип на Bulgaria ON AIR се свърза и с бившия главен архитект на Петрич Владимир Митрев по чието време е започнат проектът. Той отказа да застане пред камера, но изрази мнение че сградата е имала разрешение за реконструкция, но ако тя е премахната, разрешението категорично е загубило своето действие. 

От община Петрич коментираха, че след построяването на новия музей, тухлената стена ще бъде възстановена в оригиналния си вид, за да пресъздава връзката между настояще и бъдеще.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини