И Гоце Делчев с метално сърце за надежда

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

На Велики четвъртък Гоце Делчев се сдоби със своето първо сърце за събиране на пластмасови капачки. Сърцето е изработено и дарено от Андон Балтаджиев на Сдружение "Да Дарим Надежда В Гоце Делчев". Ключовете символично бяха връчени от Андон Балтаджиев на представителите на Сдружението Елена Малева и Ваня Мечева- Джамбазова, в присъствието на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и главния архитект Георги Скрижовски.

Кметът на града първи се възползва от възможността да напълни сърцето с пластмасовите капачки, събрани от служителите в администрацията.

"Подкрепям тази прекрасна инициатива от първия ден. Благодаря на сдружението и на тези неуморни млади жени за тяхната активност и за всичко, което правят. Надявам се, че повече хора от Гоце Делчев ще подкрепят идеята и ще дарят капачки, за да напълним сърцето възможно най-бързо", коментира кметът Владимир Москов. 

Червеното метално сърце, изработено от Андон Балтаджиев, ще бъде поставено на попската градина в Гоце Делчев, за да може повече хора да имат достъп до него. 

От Сдружение "Да дарим надежда в Гоце Делчев" съобщиха, че до момента са предали 3 тона пластмасови капачки, а със средствата от тях ще бъдат закупени 3 нови и необходими уреди за детско отделение в МБАЛ "Иван Скендеров" гр. Гоце Делчев, които вече са поръчани след консултация с лекарите в отделението.

Очаква се още няколко подобни сърца да бъдат поставени на различни публични места в гр. Гоце Делчев в подкрепа на инициативата. 
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини