И в Банско садиха дръвчета в "Седмицата на гората"

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Служители на Община Банско засадиха 150 дръвчета по повод "Седмицата на гората". Младите фиданки са от видовете „ясен“, „магнолия“, „липа“ и са част от озеленителната програма на кметството.

През изминалата година бяха засадени 100 дръвчета от вида „каталпа”, които са подходящи за градски условия поради ниските си и лесни за оформяне корони. Опасни клони във всички части на града се подрязват и се зацветяват тревните площи с незабравки и теменужки. Същевременно стартира и пролетното почистване в община Банско, в което гражданите имат възможност между 1 и 15 април да се освободят от натрупани битови или строителни отпадъци и да почистят своите домове и градини. С оглед на запазването и съхранението на съществуващите гори община Банско призовава гражданите да сигнализират на телефон 112 при забелязани съмнителни действия по незаконен добив на дървен материал.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини