Преглеждат безплатно жени в Симитли за рак на гърдата

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата ще бъдат направени този уикенд в град Симитли. Предимство имат дамите над 50 години и тези, които са наследствено обременени. Прегледите ще бъдат в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в събота и в неделя. Специалистите ще бъдат на място от 09.00 до 13.00 часа и от 14.00 до 17.00 часа.

От огромно значение за ранната диагностика е жените да имат знание не само за опасността от рак, но и да бъдат научени на самонаблюдение и самооценка. Прегледът е клиничен и ехографски, като се извършва от специалист – мамолог на всички желаещи жени от рисковата група. На всички съмнителни случаи след преценка на специалиста се извършва мамографско изследване с портативен мамограф, непосредствено след прегледа. Ако при изследването се констатира проблем, те се насочват незабавно към по-нататъшна диагностика и лечение.

Прегледите се организират от Центъра за защита правата в здравеопазването. Може да се запишете на GSM: 0882444751.

Това е десетата поред скринингова кампания, реализирана със спомоществователството на Райфайзенбанк. Тя е насочена към малки общини и отдалечени населени места, където хората са затруднени в достъпа си до медицинска помощ по финансови и географски причини.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини