На 16 април започва голямото пролетно чистене в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев тази година ще се проведе в периода от 16 до 23 април. В него ще се включат всички училища, детски градини, както и различни институции като Бюро по труда, Дирекция „Социално подпомагане“, общинска администрация и други.

Община Гоце Делчев ще подсигури на всички желаещи да се включат в кампанията по пролетното почистване полиетиленови торби и ръкавици.

По населени места кметовете и кметските наместници ще снабдяват с чували и ръкавици, както и ще помагат при извозването на събраните отпадъци.

Всички, които и тази година ще подкрепят инициативата за почистване на община Гоце Делчев, е добре да спазват няколко основни правила:
•        Събраните отпадъци трябва да бъдат поставяни в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях. Община Гоце Делчев ще раздава безплатно найлонови чували, за да се избегне вторично замърсяване. Гражданите могат да ги получат от 16 до 23 април между 8.30 и 17.00 часа на партера на сградата на общинската администрация. Ако в района, който почиствате няма съдове за битови отпадъци, заявка за събиране на чувалите с отпадъци може да подадете на тел. 0888 006080.
•        За кастрене, рязане или премахване на клони, храсти и дървета, собственост на община Гоце Делчев е необходимо да има писмено разрешение, издадено от общинската администрация.

Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните по време на почистването отпадъци, като за целта е необходимо да се сигнализира на телефон 0888 006 080.

Целта на кампанията е да обедини усилията на всички в почистването и поддържането на чистотата на община Гоце Делчев, за да стане още по-красиво и приветливо място. От общината призовават всички ръководители на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии. Призовават се също така и живеещите в блоковете да почистят около тях и да оформят зелените пространства пред тях.

И тази година Община Гоце Делчев ще спази традицията и ще награди най-активните в почистването с парични суми. Специално сформирана за целта комисия, съставена от служители в администрацията и представители на местните медии, ще оцени в периода 24 – 30 април 2019 г. най-добре поддържаните зелени и цветни площи в гр. Гоце Делчев.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини