Банско с най-масовия старт по ски-алпинизъм на Балканите

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

За поредна година се проведе традиционната приятелска надпревара по ски-алпинизъм за Купа „Пройката“. Тя се организира в чест на един от водещите български алпинисти - Николай Проев, загинал трагично на експедиция в Хималаите. Сто тридесет и четири участници в три различни групи и три отделни маршрута се състезаваха в Пирин планина. Тази година в състезанието се включи и кметът на община Банско – Георги Икономов, който спечели трето място в една от групите. Той бе награден, а поздравът към него гласеше - повече кметове да взимат неговия пример, като участват в подобни състезания.

Специални гости на награждаването бяха Радко Марков и Николай Грънчаров - многократни републикански шампиони по ски-алпинизъм. Споменът за Николай Проев събира всички приятели и състезатели по ски-алпинизъм, които споделят любовта към планината, спортното благородство и приятелството. Организатори на състезанието са Сдружение за планинарство “Н. Проев - Пройката” и Асоциация „Свободни планини“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини