Деца засадиха Дърво на поколенията в Седмицата на гората в Симитли

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Дърво на поколенията засадиха децата от Детска градина "Радост" в град Симитли. Заедно с малчуганите и по случай Седмицата на гората се включиха бивши нейни възпитаници и лесничеи от Държавно Горско Стопанство-Симитли. Инициативата има за цел да се научат малчуганите на любов към природата. 

Събитието бе свързано с няколко годишнини - 50 години от обявяването на Симитли за град, 60 години предучилищно възпитание в града и 10 години филиал "Ян Бибиян" на ДГ „Радост”. С изключителен ентусиазъм децата и техните родители, бивши възпитаници на детската градина, се включиха в инициативата.

Децата обещаха да се грижат за дърветата. Тази година мотото на Седмицата на гората е "140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини