Жан Кранец най-бърз във втория гигантски слалом в Банско

Снимка: БФСки
Снимка: БФСки

Победителят от гигантския слалом за Световната купа в Заалбах-Хинтерглем (Ав) - Жан Кранец от Словения спечели втория гигантски слалом от календара на ФИС в курорта Банско. Словенецът спечели с 1:41,57 мин. Втори на 0,90 сек остана победителят от първия гигантски слалом в Банско - Стефан Хадалин (Слвн), а трети на 1,06 сек е Филип Зубчич (Хърв).

Водещият български алпиец Алберт Попов, който бе втори след първия манш, в крайна сметка остана четвърти на 1,36 сек. Останалите български скиори заха следните места . Камен Златков е 11-и, Константин Стоилов е 15-и, Антон Томов е 16-и, Калин Златков е 17-и, Никола Семерджиев е 19-и, Николай Атанасов е 23-и, а Христо Лафчиев е 24-и. Участие взеха 35 алпийци от 9 държави.

Организатори на гигантския слалом е Българската федерация по ски и "Юлен" АД. Призьорите в двата гигантски слалома бяха наградени от Георги Попов и Георги Главчев. Отличните условия в ски зона „Банско” са причината словенците и хърватите, както и българските национали, да останат на подготвителен лагер в Банско.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини