Училището в Крупник ще има нов физкултурен салон за почти 500 000 лв.

Снимка: Община Симитли, архив
Снимка: Община Симитли, архив

Близо половин милион лева безвъзмездна помощ осигури община Симитли от Държавен фонд „Земеделие“ за нов физкултурен салон в училището в най-многолюдното село Крупник.

Новото съоръжение ще има трибуни за зрители, капацитетът е до 140 места. Ще се ползва от децата в училището за часовете по физическо възпитание и спорт, както и за провеждане на спортни мероприятия на закрито. Проектът е разписан по всички европейски изисквания и учениците на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Крупник ще се радват на съвсем ново и изключително модерно съоръжение.

Проектът е на стойност 487 935.30 лева. Проектът, спечелен от община Симитли, е по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР. Договорът за финансиране е сключен с Държавен фонд „Земеделие“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини