Бойко Борисов в Сандански: Ако реформата беше лесна, Радан Кънев щеше да е в управлението

Бойко Борисов в Сандански: Ако реформата беше лесна, Радан Кънев щеше да е в управлението

Няма конфликт в здравеопазването, просто трябва да си говорят повече. Не се говори този път за пари и непреодолими пречки. Моето впечатление е, че повече бягат от контрола, който искаме да сложим върху дейностите. Преди година и поливина всички политичиски партии заявиха, че в здравеопазването отчетността не е добра. На всички в здравеопазвнето и на министър Петър Москов им честитя празника, да са живи и здрави. Това заяви днес в Сандански премиерът Бойко Борисов.

Той препоръча на Москов повече да говори с гилдията, повече да им разяснява, защото повече пари за лекарите и сестрите ще има, когато се спре източването на системата. Борисов зазе за пример ВМА – при предишния мандат на ГЕРБ болницата нямала дългове, после за година и половина натрупала 120 милиона.

„Сегаболничното ръководство се справя прекрасно и станаха само 20 милиона дълговете. Видя се там колко се е плащало за храна, за охрана. И милиони изтичат. Това искаме да направим. Да се знае кой е пациент – идентифицира се и се лекува. Какво им пречи това? Ще се установи, че един и същи човек е в аптеката и в болницата. Не са отпечатъци”, уточни Борисов.  

„Слушам ги лекарите – щели да станат счетоводители, да смятат и да пишат. В края на краищата никой не е безотчетен. И аз всеки документ от МС трябва да го подпиша. Крайно време е обществото да спре да задава въпроса: Източва ли се здравеопазването? Миналата година Здравната каса допълнително я финансирахме с над 450 милиона. Усетиха ли хората за половин милиард по-добро здравеопазване. Аз мисля, че не. Ако преблем им е идентификаторът, това не е проблем на здравеопзването – няма нищо общо с лечението, с лекарствата. Това е да знаем кои са болни, а не да се изписват медикаменти и лечение на несъществуващи пациенти”, каза още Бойко Борисиов. Той увери, че всичко е в ръцете на министър Москов, който е диалогичен човек, с джипитата вече се разбрал. „Ако беше лесна реформата, Радан Кънев щеше да стои в управлението. И да си подкрепя министъра. Нямаше да каже: Аз ще гледам отстрани, пък вие – ГЕРБ и Москов се оправяйте, щото всички сме за реформа, но някой друг да я направи”, заключи премиерът.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини