Нови маршрути и атракции ще привличат туристи в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Общинският съвет в Банско прие на редовно заседание днес Програмата за развитие на туризма, както и отчета за миналата година в сектора.

Предвижда се създаването на нови туристически атракции и културни маршрути, стимулиране и промотиране на алтернативни форми на зимния туризъм, базирани на културно-историческото наследство и уникалните природни дадености в региона. Предвидено е и участие на община Банско в инициативната група на съседни общини за изработване на Програма за изграждане на регионален клъстър „Туризъм”. Приоритет е функционирането на секция в електронната страница на общината в подкрепа на бизнеса, организиране на приемна с общински служители и бизнеса, обединяване действията на 23-те общини от клъстъра в сферата на туризма.

Общинарите подкрепиха финансово Начално училище „Паисий Хилендарски“, което тази година,през месец май навършва 90 години от създаването си. Финансова подкрепа ще бъде оказана и на спортистите от Таекуон-до клуб „Хоук- Банско", които ще участват на европейското първенство в град Римини, Италия.

По време на заседанието бе обсъдена и още една допълнителна точка, която касае финансова помощ за отпускане на средства за лечение на дългогодишния треньор по биатлон и заместник-председател на Ски клуб „Банско" - Георги Джолев. Треньорът по биатлон се нуждае от спешна операция на черния дроб в Турция. Съветниците гласуваха да бъдат отпуснати 3000 лева от бюджета в негова подкрепа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини