Мегакомплексът край Разлог ще привлича футболни грандове от Европа

Снимки: Илинден прес
Снимки: Илинден прес

Първа копка на спортния мегакомплекс край Разлог бе направена днес от Неврокопския митрополит Серафим, кмета на общината – Красимир Герчев, и инвеститора Иван Чапов. Внушителната спортна база ще бъде изградена върху площ от 103 декара в подножието на Пирин планина, до пътя за ГКПП-Илинден-Ексохи. Инвестицията е в размер на 24 милиона лева с ДДС. 

„Любовта към спорта ни накара да се насочим към този проект. Амбицията ни е да привлечем тук футболни отбори от най-висок клас. Не само от страната, но и от чужбина – от Русия, от Западна Европа, да идват тук на лятна подготовка. Ще се строи само спортна инфраструктура, няма да има хотели. Единият футболен терен ще се опитаме да лицензираме в УЕФА, за да може на него да се провеждат и официални мачове”, сподели инвеститорът Иван Чапов, собственик на „Хидроенергийна компания” АД-Благоевград.

Кметът Красимир Герчев определи днешния ден за община Разлог като исторически. Той припомни, че местната власт работи по реализирането на този проект повече от 6 години. Държавата преди време прехвърлила имота безвъзмездно на общината. „Благодаря на Министерски съвет, че ни дадоха този имот. Направихме всички преотреждания, за да го превърнем в урбанизирана територия. Благодаря и на г-н Чапов, че повярва в тази наша идея. С този мегакомплекс на друго ниво отива туризмът в община Разлог, такова нещо няма в цяла Югозападна България, не знам скоро да е правена толкова голяма инвестиция”, каза кметът на Разлог.

Спортната база ще помогне и за повишаването на качеството на предлаганите услуги, ще гарантира икономическо развитие и нови работни места. С нея се надгражда съществуващата в момента туристическа инфраструктура. Миналата година има сериозен ръст на посещаемост на външни туристи в община Разлог – 26,6%. „Радвам се, че две трети от тях са българи. Те също откриват нашата община като добра туристическа дестинация. Този комплекс, който ще е и своеобразен център за здраве, ще бъде построен по всички правила и със съответните качества, за да отговаря на най-високите стандарти”, допълни градоначалникът.  

Комплексът ще разполага с 5 тренировъчни футболни игрища, футболен стадион с осветление, 2 тенис корта, 2 баскетболни игрища, 2 волейболни игрища.

ОЩЕ ФОТОМОМЕНТИ ОТ ПЪРВАТА КОПКА НА СПОРТНИЯ КОМПЛЕКС КРАЙ РАЗЛОГ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТОНОВИНИ

ИЛИ ТУК:http://ilindenpres.bg/photo/55-purva-kopka-na-sporten-megakompleks-kraj-razlog/

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини