Съветът по наркотични вещества в Благоевград осъди с гневно писмо гаврата с романа на Талев в Македония

Снимка: DarikNews
Снимка: DarikNews

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград изрази възмущението си от пиратското издание на романа "Железния светилник" на Димитър Талев в Македония. По този повод Съветът изпрати остро писмо до министъра на външните работи на Македония и до посланика на Македония у нас, като и до нашето посолство в Скопие. 

Ето и съдържанието на писмото:

Обръщам се към Вас по повод поредната гавра, създадена и популяризирана с патологична извратеност в БЮРМ. Мой любим автор е Димитър Талев и неговата четирилогия за нас, българите от Македония. Промяната на текста и отпечатването на фалшифицирания роман „Железният светилник" в Скопие е недопустимо за претендираща за държавност територия. Дори в отношенията между животните, ако сте учил биология в училище, щяхте да знаете, че има етика и уважение, има правила за поведение, които те спазват. Животът на Димитър Талев и неговите близки от град Прилеп е изпълнен със страдания, защото нито за миг не позволяват да се посяга на българския им произход, българския им род и история. Мъченици за България! Политическите издевателства над българския народ на Балканите, подкрепяни от Велики сили и реализирани от управляващите в съседните ни държави, продължават и до днес. И Вашата политика, и  унизителното отношение към Димитър Талев, са част от това. Като обикновен човек и като лекар съм поразена от факта, че политиците и слугите им в БЮРМ могат да загубят човешкия си облик, човешката си същност, преследвайки като надрусани, власт и пари.

Освободете от оковите на лъжите Димитър Талев! Освободете от оковите на лъжите „Железният светилник"! Освободете от оковите на лъжите българите от Македония!

Поклон пред паметта на големия български писател и човек Димитър Талев!

И днес неговият „железен светилник" пръска светлина, която изгаря фалша и осветява продължаващите престъпления срещу българския народ.

Ако имате проблеми с превода от български език на този, който мислите, че говорите, изпратете ми разходите Ви за преводач.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини