Купата на България по хандбал ще бъде връчена в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

За първи път в историята си град Гоце Делчев ще бъде домакин на финалната четворка за излъчването на носителя на „Купата на България“ по хандбал. Мачовете ще се изиграят на 16 и 17 март / събота и неделя/ в новата и модерна спортна зала „Неврокоп арена“.

В спора за титлата ще вземат участие четирите отбора, които се класираха след победи в четвъртфиналните плейофи на шампионата. В борба за златото ще излязат домакините от „Пирин“, Локомотив (Варна), Спартак (Варна) и НСА (София). Момчетата на Николай Пиргов са мотивирани да спечелят купата пред домашна публика.

Залата бе построена след отпускането на пари от републиканския бюджет - 3,5 милиона лева. Още 500 000 лева осигури от собствения си бюджет община Гоце Делчев. Спортното съоръжение, което бе открито в края на 2016 година, е с 1200 седящи места и още 500 правостоящи. В него може да се тренира и провеждат състезания по хандбал, баскетбол, волейбол, борба, бойни спортове, тенис на корт.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини